Activitats amb Garroves


Activitats amb Garroves

Na Marieta ens ha fet una proposta molt interessant: 
Què podem fer amb garroves? 
Aquí trobareu ses aportacions que han fet es alumnes de s'escola. 



Receptes

Xocolata calenta (Miranda, 2nB)
Ingredients
1 Cullerada de farina de blat
3 Cullerades de farina de garrova
¼ de llet d’ametlles

Elaboració:
Es mescla tot en una olla fins que bulli.

---------

Crema de garrova (Isabela 5è B)
Ingredients
3 cullerades de garrova
2 cullerades de mel
2 cullerades de farina de blat de moro
½ litre de suc de taronja

Elaboració
-Posar tots els ingredients en una cassola al foc i no deixar de remenar-ho fins que bulli i prengui consistència.

---------

Pastís de garrova (Lara Ribas, 2nB)
Ingredients
1 Iogurt natural
1 Sucre
1 Oli d’oliva
2 de farina
4 Ous
1 de Farina de garrova
1 Sobre de llevat

Elaboració
-Posar-ho tot a un motlle i escalfar-ho 3 minuts a 180º.

---------
Latte de garrova (Tomás, 5è B)
Ingredients
-Llet fresca d’ametlla
-Xarop de garrova

Elaboració
-Escalfar la llet d’ametlla i batre-la perquè faci espuma.
-Afegir la llet a un got gran i ficar-li dues cullerades soperes de xarop.
Opcional: També es pot afegir nata muntada i farina de garrova.
---------

Coca de garrova (Irene 5è B)
Ingredients
135 g de farina
65 g de farina de garrova
1 cullerada de pasta de vainilla?
½ sobre de llevat en pols
4 ous talla M
3 cullerades de sucre bru
1 cullerada de mel
2 iogurts grecs
Sucre en pols per decorar

Elaboració
-Mesclar tots els ingredients sòlids per una banda i els líquids per altre.
-Anar afegint progressivament els sòlids en els líquids fins que estiguin ben integrats
-Untar el motlle i posar-hi la pasta dins. Procurar que quedi pla.
-Tenir-ho al forn entre 165º i 180º durant 45’ o fins que en punxar-lo amb un escuradents surti net.
-Deixar-la refredar a dins del forn.
-Un cop hagi refredat, decorar amb sucre en pols.

---------

Creps (Alícia Mos 5è B)
Ingredients
250 g de farina blanca
30 g de farina de garrova
50 g de Sal
3 ous
30 ml de beguda kamut amb cacau eco
60g de mantega

Elaboració
-Mesclem tots els ingredients secs i després afegim els ous i la beguda.
-Ho batem bé i ho deixem reposar uns 30 minuts al frigorífic.
-Posem mantega a una paella i  l’estenem per tota la superfície.
-Hi aboquem una mica de massa i esperem que els caires estiguin torradets.
-----------


Bescuit de garrova (Naiala 5è B)
Ingredients
2 ous
1 got de farina de blat
½ de farina de garrova
1 quallada
¼ got d’oli d’oliva
1 sobre de llevat
¼ got de sucre
50g d’ametlles picades
Un pessic de sal

Elaboració
-Batre els ous amb una vareta
-Posar-hi el sucre a poc a poc i una mica de sal
-Incorporar l’oli i la quallada i continuar batent
-Afegir-hi la farina de blat, la de garrova, el llevat i seguir batent
-Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la massa.
-Afegir-hi les ametlles i barrejar bé
-Posar-ho al forn durant 30 minuts a 180º

------------

Gelat de garrova (Valentina 5è B)
Ingredients
400 g de llet
100 g de nata
150 g de sucre
70 g de pasta de garrova o 25g de pols de garrova
5 g de cacau
120 g de plàtan pelat i triturat

Elaboració
Posar a bullir la nata, la pasta o la pols de garrova i el cacau dins una cassola i anar-ho remenant.
Afegir sucre i el plàtan triturat
Retirar-ho del foc i colar-ho bé.
Introdueix la barreja en una sorbetera i segueix les instruccions del fabricant per a fer el gelat.

-------------------

Xarop contra la tos (Ari, 6è A)
Ingredients
Garroves
Mel

Elaboració
-Netejar les garroves i posar-les dins un recipient ple d’aigua durant dos dies.
-Bullir-les en la mateixa aigua fins que estiguin molles.
-Deixar-les refredar a temperatura ambient afegint-hi un got de mel.
-Batre-ho fins que quedi una textura fina i desar-ho al frigorífic.

-------------------

Polvoró de garrova (Amelia, 6è A)
Ingredients
100g de farina de blat
300g de farina de garrova
170g de mantega de porc
150 de mantega
1 llima ratllada
½ cullerada de canyella en pols
180g de sucre setinat ("glaç")
Una cullerada d’anís

Elaboració
-Barrejar la farina de blat torrada, farina de blat sense torrar, la farina de garrova i el sucre setinat en un bol.
-Afegir una cullerada de canyella en pols, una d’anís i ratlladura de llima.
-Barrejar amb les mans la mantega de porc i la mantega fins que quedi ben pastat.
-Estirar la massa sobre la taula i utilitzar motlles rodons per donar-los-hi forma.
-Escampar el sucre setinat i posar-los al forn durant 14 minuts a 150º

------------------

Activitats amb sa Garrova
Dites, poemes i cançons



“Eivissa sense garroves no té aroma”
Joel (5è B)

--------------

La garrova és un menjar
Que d’un arbre es traurà.
Xocolata se’n pot fer
I pastissos per “doquier”.

Molts de kilos en pots agafar
Per cada arbre plantat
Als camps de la nostra illa
Molts d’arbres tu veuràs
Zoe (5è B)

-------------

Garroves, les meves amigues
Garroves, el millor fruit
Per fora negres, per dins molt bones
Garroves, sempre el millor!

Garroves, el millor del món
Garroves, a bon preu i bones són.
Óscar (6è A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada