Activitats
amb Garroves
Na Marieta ens ha fet una proposta molt interessant:
Què podem fer amb garroves?
Aquí trobareu ses aportacions que han fet es alumnes de s'escola.
Na Marieta ens ha fet una proposta molt interessant:
Què podem fer amb garroves?
Aquí trobareu ses aportacions que han fet es alumnes de s'escola.
Receptes
Xocolata calenta
(Miranda, 2nB)
Ingredients
1 Cullerada de farina de blat
3 Cullerades de farina de garrova
¼ de llet d’ametlles
Elaboració:
Es mescla tot en una olla fins que bulli.
---------
Crema de garrova
(Isabela 5è B)
Ingredients
3 cullerades de garrova
2 cullerades de mel
2 cullerades de farina de blat de moro
½ litre de suc de taronja
Elaboració
-Posar tots els ingredients en una cassola al foc i no deixar de remenar-ho
fins que bulli i prengui consistència.
---------
Pastís de
garrova (Lara Ribas, 2nB)
Ingredients
1 Iogurt natural
1 Sucre
1 Oli d’oliva
2 de farina
4 Ous
1 de Farina de garrova
1 Sobre de llevat
Elaboració
-Posar-ho tot a un motlle i escalfar-ho 3 minuts a 180º.
---------
Latte de garrova (Tomás, 5è B)
Ingredients
-Llet fresca d’ametlla
-Xarop de garrova
Elaboració
-Escalfar la llet d’ametlla i batre-la perquè faci espuma.
-Afegir la llet a un got gran i ficar-li dues cullerades soperes de xarop.
Opcional: També es pot
afegir nata muntada i farina de garrova.
---------
Coca de garrova
(Irene 5è B)
Ingredients
135 g de farina
65 g de farina de garrova
1 cullerada de pasta de vainilla?
½ sobre de llevat en pols
4 ous talla M
3 cullerades de sucre bru
1 cullerada de mel
2 iogurts grecs
Sucre en pols per decorar
Elaboració
-Mesclar tots els ingredients sòlids per una banda i els líquids per altre.
-Anar afegint progressivament els sòlids en els líquids fins que estiguin
ben integrats
-Untar el motlle i posar-hi la pasta dins. Procurar que quedi pla.
-Tenir-ho al forn entre 165º i 180º durant 45’ o fins que en punxar-lo amb
un escuradents surti net.
-Deixar-la refredar a dins del forn.
-Un cop hagi refredat, decorar amb sucre en pols.
---------
Creps (Alícia
Mos 5è B)
Ingredients
250 g de farina blanca
30 g de farina de garrova
50 g de Sal
3 ous
30 ml de beguda kamut amb cacau
eco
60g de mantega
Elaboració
-Mesclem tots els ingredients secs i després afegim els ous i la beguda.
-Ho batem bé i ho deixem reposar uns 30 minuts al frigorífic.
-Posem mantega a una paella i
l’estenem per tota la superfície.
-Hi aboquem una mica de massa i esperem que els caires estiguin torradets.
-----------
Bescuit de
garrova (Naiala 5è B)
Ingredients
2 ous
1 got de farina de blat
½ de farina de garrova
1 quallada
¼ got d’oli d’oliva
1 sobre de llevat
¼ got de sucre
50g d’ametlles picades
Un pessic de sal
Elaboració
-Batre els ous amb una vareta
-Posar-hi el sucre a poc a poc i una mica de sal
-Incorporar l’oli i la quallada i continuar batent
-Afegir-hi la farina de blat, la de garrova, el llevat i seguir batent
-Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la massa.
-Afegir-hi les ametlles i barrejar bé
-Posar-ho al forn durant 30 minuts a 180º
------------
Gelat de garrova
(Valentina 5è B)
Ingredients
400 g de llet
100 g de nata
150 g de sucre
70 g de pasta de garrova o 25g de pols de garrova
5 g de cacau
120 g de plàtan pelat i triturat
Elaboració
Posar a bullir la nata, la pasta o la pols de garrova i el cacau dins una
cassola i anar-ho remenant.
Afegir sucre i el plàtan triturat
Retirar-ho del foc i colar-ho bé.
Introdueix la barreja en una sorbetera
i segueix les instruccions del fabricant per a fer el gelat.
-------------------
Xarop contra la
tos (Ari, 6è A)
Ingredients
Garroves
Mel
Elaboració
-Netejar les garroves i posar-les dins un recipient ple d’aigua durant dos
dies.
-Bullir-les en la mateixa aigua fins que estiguin molles.
-Deixar-les refredar a temperatura ambient afegint-hi un got de mel.
-Batre-ho fins que quedi una textura fina i desar-ho al frigorífic.
-------------------
Polvoró de
garrova (Amelia, 6è A)
Ingredients
100g de farina de blat
300g de farina de garrova
170g de mantega de porc
150 de mantega
1 llima ratllada
½ cullerada de canyella en pols
180g de sucre setinat ("glaç")
Una cullerada d’anís
Elaboració
-Barrejar la farina de blat torrada, farina de blat sense torrar, la farina
de garrova i el sucre setinat en un bol.
-Afegir una cullerada de canyella en pols, una d’anís i ratlladura de
llima.
-Barrejar amb les mans la mantega de porc i la mantega fins que quedi ben
pastat.
-Estirar la massa sobre la taula i utilitzar motlles rodons per
donar-los-hi forma.
-Escampar el sucre setinat i posar-los al forn durant 14 minuts a 150º
------------------
Activitats
amb sa Garrova
Dites, poemes i cançons
“Eivissa sense
garroves no té aroma”
Joel
(5è B)
--------------
“La garrova és un menjar
Que
d’un arbre es traurà.
Xocolata
se’n pot fer
I
pastissos per “doquier”.
Molts
de kilos en pots agafar
Per
cada arbre plantat
Als
camps de la nostra illa
Molts
d’arbres tu veuràs”
Zoe
(5è B)
-------------
Garroves,
les meves amigues
Garroves,
el millor fruit
Per
fora negres, per dins molt bones
Garroves,
sempre el millor!
Garroves,
el millor del món
Garroves,
a bon preu i bones són.
Óscar
(6è A)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada